Eigen Kunstzinnig Werk

ILLUSTRATIES EN KUNST
Reeds van in het begin is kunst mijn levensgids. In alles wat ik doe, is het kunstzinnige pervasief aanwezig. Kunstzinnig, dat is kunst én zinnig: in mijn denken, in mijn voelen, in mijn handelen. In de weg naar innerlijke ontwikkeling.
Het is het levende in de kunst, het is de kunst in het (dagdagelijkse) leven brengen. Het zijn processen die doorlopen worden en zich tonen in beelden. Als vrouw, als moeder, en vanuit mijn persoonlijke biografie ben ik begaan met het gezondmakende aspect van beelden. Want dat beelden inwerken, is zeker! Kunst werkt, vanuit deze optie, helend. Dat gaat op voor àlle leeftijden. Van het kind, naar de volwassene, naar de oudere in ons.
De rode draad is de binnen- en buitenwereld. Daarin toont zich de wisselwerking tussen onszelf en onze omgeving. Mijn werk richt zich naar wat me omringt: de seizoenen, de natuur, het kind, de kleuren, de (levens)verhalen, jaarfeesten, sprookjes,... Vanuit de fenomenologische waarneming onderzoek ik de seizoenen in de mens, als de mens in de seizoenen. Het kind in onszelf, als het kind in onze omgeving. De kleuren in onszelf, als in onze omgeving. De sprookjes in onszelf, als in onze omgeving...Doordat de eigen binnen-en buitenwereld aangesproken wordt, groeien beelden in een verloop of verhaal, en ontstaan biografische reeksen.
EIGEN WERK
U kan steeds vrij mijn werk komen bekijken. Een voorsmaakje daarvan ziet u hieronder. Ik stel tevens werken te koop.

Neem contact op: kaly.cotteleer@gmail.com 


Wortelkindertjes
Koning Winter en zijn helpers
Sneeuwklokje
Wie is daar in de sneeuwtuin?


Het kasteel van de sprookjeskoning
Seizoenen 4-luik
in opdracht van 't Zondagskind

Het meisje en de gnoom-Winter
Het meisje en de gnoom-Lente
Het meisje en de gnoom-Zomer

Het meisje en de gnoom-Herfst

Seizoenen en jaarfeesten
Doorheen de seizoenen en jaarfeesten teken en schilder ik. Zo werk ik stilaan aan een reeks doorheen het jaar, tot de cirkel rond is. Ze werken versterkend op de binnen- en buitenwereld. Brengen hierin op ritmische wijze beweging. En, voor wie het gebruik kent: ze zijn een bijzondere verlenging van de seizoentafel.


De wegelwachter-jeugd 
De wegelwachter-ouderdom
De wegelwachter-herdenking
Natuurvertellingen
Vanuit de waarneming van de natuur, door er zo mee betrokken te zijn, tonen verhalen zich in beelden. De dagelijkse fietstocht langs de smalle wegel, waarvan ik steeds verbijsterd was dat hij er om te beginnen was, en dan over hoe mooi hij door warme onzichtbare handen onderhouden werd, bracht me tot het verhaal van De Wegelwachter. Een ode aan de trage weg, een ode aan de kleine natuurwegels, en een wens voor groei en  ontwikkeling.Het Koningskind
Het eigen verhaal in beeld
Bij het bekijken van het eigen verhaal, ontstaan vaak biografische beelden. Dit zijn heel bijzondere beelden, die vaak méér vertellen dan woorden...Herfstmist
Magnoliadans
Stoeptekening
Het wordt een feest wanneer je vanop de stoep welkom wordt geheten! Deze stoeptekening werd gemaakt voor de Opendeur bij 't Zondagskind, Kalmthout.
Koning Winter en Vrouwtje Dauw
Bijenwas


Moeder Aarde en de Wortelkinderen

Bijenwas

Voetenveger
 Beweegbaar paneel in berkenhout
voor 't Zondagskind
 Houten opschrift voor 't Zondagskind
Huisnummer
Buitenillustratie op cederhout
voor 't Zondagskind
Geboortekaart in opdracht 2015
Geboortekaart in opdracht 2015 naamontwerp